Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Radiohead vs Morcheeba vs Digitalism



thumbs up...

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Απόλλων Ρέτσος - Musica Ficta

Είναι κάποιες φορές που συγκινείσαι με το ταλέντο που έχουν ορισμένοι άνθρωποι.

Από το cd που είχε βγάλει η Ελευθεροτυπία με το πρώτο live των schooligans, το 2005 αν θυμάμαι καλά, οι Musica Ficta ξεχώρισαν κυρίως λόγω της φωνής του Απόλλωνα. Το 2006 τραγουδάει Χατζιδάκι με το συγκρότημα Ξωτικά και κάνει τη διαφορά. Με τις εμφανίσεις του 2007, του 2008 και του 2009 πάλι με τους Musica Ficta φάνηκε περισσότερο το συνθετικό και το στιχουργικό του ταλέντο. Μέλη των Musica Ficta, οι επίσης ταλαντούχοι Ειρήνη Μπιλίνη (;) (βιολί, φωνητικά) και Ηλίας ή Ilia Algaer (;) (μπάσο, φωνητικά).

Με μεγάλη χαρά έμαθα ότι φέτος ο Απόλλωνας συνέθεσε και ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική της παράστασης wonderland στην οποία πρωταγωνιστεί η Όλια Λαζαρίδου. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό και ποιοτικό εκ φύσεως βήμα για τον Απόλλωνα, ο οποίος βγάζει μία ποιότητα διαφορετική από άλλα ταλέντα που έχουν εμφανιστεί και μία σεμνότητα που φαίνεται στην ερμηνεία του στην σκηνή.

Τα χαρακτηριστικά αυτά θα του φανούν χρήσιμα για τις μελλοντικές επιλογές του, γιατί όπου να ‘ναι έρχονται όλοι να πέσουν πάνω του: εταιρίες, προτάσεις για συνεργασίες, ετερόφωτοι προοδευτικοί καλλιτέχνες που θα τον αγαπήσουν , καλλιτέχνες σε εισαγωγικά, και πάει λέγοντας… γνωστό το σκηνικό!

Ενδεικτικά και σε αντίστροφη σειρά:

The Cell


Elephant με την Μαίρη Τσωνη (Mary and the boy)


Ξωτικά - Που είναι ο Θεός

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μια ταινία γεννιέται

Αντιγράφω από το σημερινό άρθρο του Αντώνη Καρπετόπουλου μια (όχι αποκλειστικά) αθλητική ιστορία, από αυτές που συγκινούν όλους ανεξάρτητα από το αν είναι άντρες ή γυναίκες, αν έχουν σχέση με τα σπορ ή όχι. ( κοινώς διαβάστε τη όλοι).

Αξίζει επίσης να ρίξετε μια ματιά στο τέλος του άρθρου, όπου περιγράφεται ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στους Αμερικάνους πολίτες.

HIGHLIGHT η αντίδραση αφρικανού οδηγού ταξί "πρώτα οι ΗΠΑ θα μαζέψουν χρήματα για την Αϊτή και μετά για μας (!) και ότι δεν θα μας αφήσουν να διαλυθούμε, διότι είμαστε χώρα με μεγάλη ιστορία!"


Στον τελικό του Σούπερ Μπόουλ στο Μαϊάμι έφτασαν φέτος οι Κολτ της Ινδιανάπολις, πρωταθλητές τρία χρόνια πριν, και η έκπληξη που λέγεται Σεντς της Νέας Ορλεάνης, το «Big Heat» και το «Big Easy», όπως έγραφε η «USA Today» μια μέρα πριν από τον αγώνα. Η Νέα Ορλεάνη δεν είχε τίποτα να χάσει και ήταν η πρώτη συμμετοχή της σε τελικό. Η ομάδα πέντε χρόνια πριν, όταν ο τυφώνας «Κατρίνα» χτύπησε την πόλη, είχε φτάσει στο όριο της οικονομικής καταστροφής, για ένα χρόνο έφυγε και πήγε στο Σαν Αντόνιο επειδή το γήπεδό της είχε χρησιμοποιηθεί για να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι και στην επιστροφή της στην πόλη είχαν τραγουδήσει για το γεγονός οι U2! Ο οικονομικός διευθυντής της, Ντικ Γκόρντον, μια μεγάλη μορφή της Νέας Ορλεάνης, πρώην αστροναύτης (!) και πλήρωμα στην αποστολή του «Apollo 12» που πήγε στο φεγγάρι, ζήτησε το 2005 από τον προπονητή Σον Πέιτον να φτιάξει μια επιθετική ομάδα η οποία να διασκεδάζει τον κόσμο επειδή η χτυπημένη από τον «Κατρίνα» πόλη αυτό κυρίως είχε ανάγκη σαν παυσίπονο στα βάσανά της. Ο Πέιτον, με ελάχιστα χρήματα, βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο, τον οργανωτή (κουόρτερμπακ) Ντρου Μπρι, εμβληματική μορφή αυτής της ιστορίας. Κάποτε μεγάλο ταλέντο, ο Μπρι είχε απογοητεύσει πλήρως στο Σαν Ντιέγκο κι έψαχνε μια νέα οικογένεια. Οταν πήγε στη Νέα Ορλεάνη είπε στον Γκόρντον ότι αυτός θέλει μια καλή ομάδα και ο ίδιος έναν καλό πατέρα! Ο Μπρι όχι μόνο είχε λόγο για το χτίσιμο της ομάδας, αλλά δημιούργησε κι ένα ίδρυμα που συγκέντρωνε χρήματα για την ανακαίνιση του χτυπημένου από τον τυφώνα γηπέδου: στη Νέα Ορλεάνη τον βάφτισαν «Μπρέσους» (από το Τζέσους) για το φιλανθρωπικό έργο του.

Ο Μπρι θεωρείται καλός παίκτης, αλλά δεν είναι Πέιτον Μάνινγκ. Ο Μάνινγκ δεν είναι απλώς ο καλύτερος στη θέση του και ο καλύτερος της Ιντιανάπολης, αλλά και ο Νο 1 σε δημοτικότητα Αμερικανός αθλητής μετά τις απιστίες του Τάιγκερ Γουντς! Ο τύπος είναι πραγματικά ένας εκλεκτός της μοίρας: ο αδερφός του οδήγησε τη Νέα Υόρκη στην κατάκτηση ενός ιστορικού τίτλου πριν από χρόνια και ο πατέρας του υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κουόρτερμπακ όλων των εποχών. Το φετινό Σούπερ Μπόουλ ήταν το παλκοσένικο της καταξίωσής του. Αλλά –κι εδώ το Χόλιγουντ μπαίνει από την πίσω πόρτα– υπάρχει μία διόλου ασήμαντη λεπτομέρεια: ο τύπος είναι από τη Νέα Ορλεάνη! Κι είναι πιο επικίνδυνος από τον τυφώνα «Κατρίνα»!

Για μέρες τα media πολιορκούν την οικογένειά του και εστιάζουν στο «δράμα» των Μάνινγκ: από τη μία ο γιος-εθνικός ήρωας, από την άλλη η ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ! Ομως ο ίδιος Μάνινγκ δεν καταλαβαίνει τίποτα: όταν το ματς αρχίζει, με μια τρομακτική πάσα (την πιο μεγάλη σε τελικό Σούπερ Μπόουλ) βάζει μπροστά την Ινδιανάπολη χαρίζοντας το πρώτο τατς ντάουν. Το ημίχρονο κλείνει με τους Κολτ μπροστά ­10-3 και τους τηλεσχολιαστές να αναρωτιούνται με ποια διαφορά θα τελειώσει το ματς.

Σε μια κανονική χώρα οι Κολτ κάνουν περίπατο, στην Αμερική, όμως, μετρούν μόνο οι ιστορίες με σενάριο. Ο Μπρι ξυπνά και κάνει τη Νέα Ορλεάνη να τρέχει. Οι «Αγιοι» γυρνάνε το ματς χάρη στην επιθετική νοοτροπία τους και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο προπονητής τους παίρνει μια τρελή απόφαση: «αφήστε», λέει, «τον Μάνινγκ να πασάρει και προσέξτε απλώς τις πάσες του». Ο Τρέισι Πόρτερ, ένας μαυράκος που αν δεν έπαιζε αμερικανικό ποδόσφαιρο θα ήταν Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα, μπλοκάρει σαν τερματοφύλακας που κάνει έξοδο μια από τις πάσες αυτές και τρέχει ανενόχλητος 50 γιάρδες, ενώ οι αντίπαλοι είναι στην επίθεση. Ο Μάνινγκ χάνει το ματς κι ο Μπρι, με ποσοστό 89% στις πάσες, γίνεται ο ήρωας της Νέας Ορλεάνης!

Η συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί είναι μια ταινία από μόνη της. Ο Μπρι, έχοντας αγκαλιά τον γιο του, υποστηρίζει ότι η Ιντιανάπολις είναι η καλύτερη ομάδα (!), αλλά ποτέ μία ομάδα δεν νίκησε κάποιους που παίζουν για την τιμή μιας πόλης που πέντε χρόνια πριν είχε βυθιστεί κατά 80% μέσα στο νερό! Αφιερώνει τη νίκη στους άστεγους της Νέας Ορλεάνης και καλεί τον Μάνινγκ να έρθει μαζί του στην πόλη της καταγωγής του, επειδή έχει δύο λόγους για να είναι υπερήφανος: ο ένας, επειδή είναι ο καλύτερος στον κόσμο, κι ο δεύτερος, διότι είναι ένα αληθινό «Νιου Ορλιν μπόι». Τα δίκτυα δείχνουν τον μπαμπά του Μάνινγκ, θρύλο της Νέας Ορλεάνης, να κλαίει: και για τη νίκη της ομάδας του και για την ήττα του γιου του.


"To be or not to be..." είπε ο Άμλετ και μετά έφαγε τη φρουτόκρεμά του...



To be or not to be – that is the question: (YEAH IT IS!!!!! 0:33)
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles.
And, by opposing, end them.

Όλοι μαζί βροντόφωνάζουμε

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Το τρως το παστέλι;;;;



Κορυφαία διαφήμιση. Για τους λάτρεις του παραδοσιακού γλυκίσματος!

films of the 2000s by paul proulx

Nakatomi Plaza

Ποιος σκοτώθηκε που.... ( a neat job by John McClane)

Heavy Metal Church

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Έλληνας "γενιέσαι" ...


..δημοσιεύω κι εγώ τη φωτογραφία που τράβηξε ο Nikos Deji Odubitan, δημοσίευσε στο facebook και αναδημοσιεύεται χθές και σήμερα σε διάφορα sites και blogs. Δεσπόζει ο βουλευτής - τηλεβιβλιοπώλης - γνωστός υπέρμαχος της καθαρότητας του Ελληνισμού και κάτοχος του Ελληνομέτρου. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Προσωπικά δεν έχω κανένα δισταγμό να τους χαρίσω τη χώρα και να μεταναστεύσω.

Άσχετο /σχετικό UPDATE: Αν κάποιος δεν έχει ποτέ αναρωτηθεί "τι στο διάολο έκανε έναν άνθρωπο να φύγει από το Αφγανιστάν/Κουρδιστάν/Ιράκ και να έρθει εδώ με τα πόδια, για να μείνει ή να πρεσάσει στην Ιταλία και απο κεί στη Γαλλία και μέχρι την Αγγλία" και απλά "σιχαίνεται το βρωμίαρη που του χαλάει τη θέα" γιατί "εμείς όταν πηγαίναμε στη Γερμανία είμασταν καλοί και όχι κλέφτες" ας κάνει ένα κόπο να δει το WELCOME.

impossible lamp

by Jeeves Basu

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

70s Greek Cult Films

Απίστευτης αισθητικής βίντεο, με split screen, με Ψάλτη στο 0:11, με Γκουζγκούνη ηδονοβλεψία, με rayban, με Καραγιώργη, με διαμάντια πάνω στο γυμνό κορμί της, με καμπάνες, με μουσικάρα, με τον Van Gogh(;) στο 2:05,....με....με....με...



emptyfilm's words:A tribute to the Greek Cult Erotic Films of the 70s. The video was part of the 2006 Greek National Film Awards Ceremony. Music by Basement Freaks, editing by D.Delinikolas, Directed by D.Delinikolas, A.Frantzis, Awards Ceremony produced by D.Zografos LeSpot Greece

have you seen Avatar ?

if famous directors directed the Super Bowl

ιστορικά χαρτονομίσματα



Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο άνθρωπος που έκανε τον Chuck Norris να μοιάζει τουλουμοτύρι

Ο super πρωταγωνιστής Chiranjeevi
Καταστρέφει τη μισή Ινδία έχει κυριολεκτικά balls of steel (φαίνεται σην σκηνή με την κολώνα) και είναι ο πρώτος που πλαγιάζει άλογο και το παει σέρνοντας..


Η ταινία λέγεται Alluda Mazaaka...!
και ανήκει στις ταινίες του Tolywood. (Ινδικές αλλά με τη διάλεκτο telugu)

Προσέξτε στο 0:19 της σκηνής το μουσικό χαλί το οποίο είναι από την ταινία Speed παιγμένο πιο ινδικα, μάλλον. Αν και το speed δε λέει τίποτα μπροστά στο Alluda Mazaaka

H ίδια μουσική στο 0:28 της σκηνής του speed


Φαντάσου συνεργασία με Seagal!!!