Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δημόσια διαβούλευση για τη Μενεγάκη!


Απανωτά είναι τα χτυπήματα που δέχεται η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, αφού, μετά από τα αρνητικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την ελληνική οικονομία, ακολούθησε ο χωρισμός της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Η ανακοίνωση του χωρισμού έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, για να μην προκληθεί πανικός στα ξένα χρηματιστήρια και ανέβουν κι άλλο τα spread των ελληνικών ομολόγων. Η κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη, επειδή δεν έγινε πρώτα δημόσια διαβούλευση. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυρία Μενεγάκη, πριν αποφασίσει να χωρίσει, το συζήτησε μόνο με την Τζένη Μπαλατσινού και τη Δέσποινα Βανδή, ενώ θα έπρεπε να γράψει πως σκέφτεται να πάρει διαζύγιο στον δικτυακό τόπο opengov.gr, ώστε να μπορέσουν και οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους. Η ανακοίνωση του χωρισμού αυτού του τόσο ταιριαστού ζευγαριού έχει προβληματίσει πολύ τους Έλληνες, οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως τους λόγους που οδήγησαν την κυρία Μενεγάκη και τον κ. Λάτσιο στο διαζύγιο, ενώ, περιέργως, κανείς δεν έχει αναρωτηθεί ακόμα ποιοι ήταν οι λόγοι που τους έκαναν να παντρευτούν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ζευγάρι αποφάσισε να μοιράσει την κοινή του περιουσία. Τα περιουσιακά στοιχεία, με τα οποία παρουσιάζεται πρόβλημα, είναι τα παιδιά· έχουν τρία παιδιά και, μοιραία, κάποιος από τους δυο θα βρεθεί ριγμένος στη μοιρασιά, αφού θα πάρει μόνο ένα. Ο κ. Λάτσιος πρότεινε στην κυρία Μενεγάκη να κάνουν ένα παιδί ακόμα πριν να χωρίσουν -ώστε να έχει ο καθένας από δυο-, αλλά αυτή έχει κουραστεί από τους εμετούς και τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης και του αντιπρότεινε να αγοράσουν ένα ορφανό· μετά από το σεισμό στην Αϊτή, βρίσκεις ορφανά σε πολύ καλές τιμές. Το ζευγάρι, στην επίσημη ανακοίνωσή του, προβάλλει την αγάπη του για τα παιδιά του και ουσιαστικά ζητάει από τους τηλεδημοσιογράφους να σεβαστούν τα παιδιά· ξέρουν πως αυτούς δεν τους σέβεται κανείς, οπότε έβαλαν τα παιδιά τους μπροστά, μπας και καταφέρουν να τη σκαπουλάρουν. Στο θέμα έκανε παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έστειλε ανοιχτή επιστολή στη Χριστίνα Λαμπίρη και καταγγέλλει πως πίσω από τον χωρισμό Μενεγάκη-Λάτσιου κρύβονται οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί και η Ιερά Συμμαχία, που θέλουν να διαλύσουν το θεσμό της ελληνικής οικογένειας, ώστε να καταστρέψουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας και, τελικά, την εθνική μας ακεραιότητα. Ο κ. Θεοδωράκης απευθύνει δραματική έκκληση στο ζευγάρι να μη χωρίσει, ενώ κλείνει την επιστολή με τη φράση «Πίστευα πως ο εμφύλιος ήταν η πιο τραυματική εμπειρία που έζησα. Τώρα, στη δύση του βίου μου, καταλαβαίνω πως ένα διαζύγιο του Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη μπορεί να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τον Ελληνισμό. Εν τούτω νίκα!».

Πες τα ρε pitsiriko ! (ένα μικρό προσωπικό σχόλιο για να δικαιολογήσω την παρουσία μου, εκτός του copy-paste)

Jimi Hendrix Isle of Wight

30 Αυγούστου του 1970 εμφανίζεται στο Isle of Wight festival κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του.
Πρίν το foxey lady και αφου αφιερώνει το τραγούδι σε διάφορες κυρίες, σε ένα 4χρονο κοριτσάκι και ένα είδωλο με βαμμένο ασημένιο πρόσωπο που την έχει ακούσει απίστευτα, λέει: "Thank you for the last three years, one of these days we'll get together again." Λίγο μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου πεθαίνει.



“When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.” Jimi Hendrix



*Για πολύ απαιτητικούς, να αναφερθεί ότι η μώβ δερμάτινη ζώνη με τους σταυρούς στην κιθάρα του jimi έχει ξεθωριάσει, είναι καφέ και την έχει ο david gilmour, που του την έκανε δώρο το γυναικάκι του ναούμε, επειδή έγινε 60 χρονών παλικαράκι.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Protégez-vous

Zara Hartshorn




H Zara Hartshorn πάσχει από μια πάθηση που όνομάζεται λιποδυστροφία. Η πάθηση αυτή ουσιαστικά καταστρέφει τους λιπώδεις ιστούς κάτω από το δέρμα του προσώπου της, ενώ το δέρμα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Το αποτέλεσμα είναι να δείχνει τουλάχιστον 40 ετών ενώ η πραγματική της ηλικία είναι 13 και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το κοινωνικό της περιβάλλον τεράστια. Η μητέρα της πάσχει από την ίδια πάθηση, την οποία και κληροδότησε στην κόρη της.

Νέα μέτρα της κυβέρνησης

Η σύνταξη θα αποδίδεται μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας και την επιτυχή εκτέλεση του παρακάτω test.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί οι αληθινοί άντρες ακόμα υπάρχουν

Pink Floyd - Πετρο-Λούκας Χαλκιάς

Shine on you crazy diamond - Μοιρολόι

Αν και δεν δέσανε οι μουσικές είναι ωραία ιδέα...

Τα κομμάτια δένουν απίστευτα στο διάστημα 04:20 - 05:03

τί δεν σκέφτηκε ο γιώργος

του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο τα σημερινά Νέα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί αγωνιστήκαμε για όλα αυτά;



Και δώρο ένας αράπης

δεν έβρισκα τίτλο που να μη μπορεί να στραφεί εναντίον μου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Πειρατικά Εστιατόρια: η νέα μόδα στην Ευρώπη

ΛΟΝΔΙΝΟ Γκουρμέ πειρατές σε μυστικά δείπνα: Ιδού η νέα μόδα σε Λονδίνο και Παρίσι. Το γεύμα δίνεται στο σπίτι του οικοδεσπότη, ο οποίος μετατρέπεται σε σεφ της μιας βραδιάς. Ετοιμάζει ο ίδιος το μενού και προσκαλεί λίγους και εκλεκτούς με άκρα μυστικότητα. Η ατμόσφαιρα είναι μυστηριώδης και οι συνδαιτυμόνες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η αυστηρώς προσωπική πρόσκληση φθάνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη και από στόμα σε στόμα. Οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούν τα 20-30 άτομα και τηρούν ευλαβικά τον απαράβατο κανόνα της μυστικότητας.

Η τάση ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στο Λονδίνο. Ακολούθησαν Γαλλία και Ελβετία, που μιμήθηκαν γρήγορα τη μόδα της «νέας γαστρονομικής και κοινωνικής εμπειρίας». Ενας δημοσιογράφος που συμμετείχε για λογαριασμό της ελβετικής εφημερίδας «Le Τemps» σε ένα από αυτά τα δείπνα που ετοίμασε ζευγάρι Βρετανών δήλωσε ενθουσιασμένος με την ατμόσφαιρα μυστηρίου σε αυτά τα κρυφά εστιατόρια του Λονδίνου.

«Το πρώτο πιάτο θα σερβιριστεί στις 8 το βράδυ. Παρακαλείστε να φέρετε το κρασί». Με αυτή τη λιτή πρόσκληση ο Σάιμον και η Σάρα ενημέρωσαν τους 27 προσκεκλημένους τους για το δείπνο που ετοίμασαν στην τραπεζαρία τους, ένα βράδυ του περασμένου Δεκεμβρίου. Το μενού περιελάμβανε οκτώ πιάτα που είχε μαγειρέψει ο Σάιμον. Η Σάρα είχε αναλάβει τη διακόσμηση του χώρου. Στον μεγάλο καθρέφτη του σαλονιού έγραψε το μενού. Σε έναν μαυροπίνακα στο χολ έγραψε με κιμωλία τα ονόματα των λίγων και εκλεκτών που μοιράστηκαν τα πιάτα και τις συζητήσεις καθισμένοι γύρω από τρία τραπέζια. Στο τέλος μιας τόσο ξεχωριστής βραδιάς κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τη μάλλον φιλική τιμή των 35 ευρώ για τον καθέναν.

Στο Λονδίνο υπάρχουν περίπου 20 «πειρατικά εστιατόρια» τα οποία δεν είναι παράνομα- ο νόμος απαγορεύει μόνο την πώληση οινοπνευματωδών από μη επαγγελματίες. Γι΄ αυτό και όλοι καταφθάνουν με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι. Την αρχή έκανε τον περασμένο Ιανουάριο μια κυρία, γνωστή ως «Δεσποινίς Μαρμίτα», η οποία ετοιμάζει κάθε εβδομάδα ένα δείπνο για τους φανατικούς θαμώνες του «Underground restaurant» («Παράνομου εστιατορίου»). Η 40χρονη βρετανίδα φωτογράφος, η οποία δεν αποκαλύπτει το πραγματικό της όνομα, αποφάσισε να βγάζει τα προς το ζην από το πάθος της για τη μαγειρική μετατρέποντας σε ρεστοράν περιωπής το σαλόνι της.

Κρυφά γεύματα μπορεί κανείς να απολαύσει στη Ζυρίχη και σε πολλές ελβετικές πόλεις. Η ίδια μυστικότητα καλύπτει και τα ρεστό-πιράτ του Παρισιού. «Ηidden kitchen» («Κρυφή κουζίνα») και «Le Clandestin de Ρaris» («Το παράνομο του Παρισιού») είναι δύο ανάμεσά τους. Το πού βρίσκονται παραμένει φυσικά μυστήριο.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Insert Coin



Πάμε δυνατά...δυνατά κι ελληνικά