Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

το ελληνικό σινεμά αυθαδιάζει


Από Λεξικό Τεγόπουλου – Φυτράκη Κινηματογραφιστής: (ο) ουσ. ο γνώστης της τεχνικής του κινηματογράφου // ο παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών . Ομίχλη: (η) ουσ. μετεωρολογικό φαινόμενο που δημιουργείται όταν υδρατμοί συμπυκνώνονται με τη μορφή νέφους σε μικρή απόσταση απο τη γήϊνη επιφάνεια // καταχνιά // αντάρα. Από αυτοσχέδιο λεξικό Μ. Μαντά ΄Ελληνας κινηματογραφιστής: (ο) ουσ. είδος ανθρώπου υπό μόνιμη απειλή εξαφάνισης, ιδιαιτέρως ανθεκτικό σε ομιχλώδεις συνθήκες επιβίωσης, ικανό να προκαλεί αντάρα και να διαλύει την καταχνιά.

Ούτε αντιφεστιβάλ που μποϊκοτάρει αυτό της Θεσσαλονίκης ούτε καν φεστιβάλ. Μια εβδομάδα προβολών ελληνικών ταινιών είναι η «Fog Films» που θα γίνει στην «Ελλη» από 5 έως 11 Νοεμβρίου, με ευθύνη των «κινηματογραφιστών στην ομίχλη».

Οι «κινηματογραφιστές στην ομίχλη» όσο περνά ο καιρός πληθαίνουν. Στα 170 πλέον μέλη τους έχει συσπειρωθεί το πιο ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι του ελληνικού σινεμά, που επιδιώκει το ξαναμοίρασμα της κινηματογραφικής τράπουλας για πρώτη φορά ανεξαρτητοποιημένο από τους συνδικαλιστικούς φορείς του. Παραμένουν συνεπείς στον δρόμο που επέλεξαν από την αρχή, ότι δηλαδή δεν θα στείλουν ούτε ένα καρέ των ταινιών τους σε κανένα παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αν δεν δούνε πρώτα κινηματογραφικό νόμο

η ιστορία της αντισύλληψης

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

The cleaning lady saved my life

Τα χαράματα γύρω στις 6 παρά και ενώ το πούσι έχει πέσει αποβραδίς, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς κυκλοφορούν μόνο οι καθαρίστριες. Όποτε θέλουν να κάνουν διάλειμμα (όχι τσιγάρο), αφήνουν τον κουβά, φοράνε τα ακουστικά βάζουνε να ακουστεί το σήμα του σταθμού και μετά συνεχίζουν τα τραγούδια από την playlist που παίζει όλο το βράδυ shuffle. *(Στο ραδιο Blackman πάντως, ο Μάριος κάνει κανονικά εκπομπή special αφιερωμένη σε όλους εσάς που κάνετε ακρόαση). Ε λοιπόν η καθαρίστρια του rock fm, έχει φάει κόλλημα και κάθε πρωί τον τελευταίο μήνα βάζει μια τραγουδάρα που πάντα την πετύχαινα στο τελείωμα και επιμένει να μην ανοίγει το μικρόφωνο για να πει ποιος είναι ο τραγουδιστής. Το τραγούδι είναι το Circles του Simon Bloom, ή αλλιώς Συμεών Νικολαΐδη. Ο Simon είναι γιος του μεγάλου Νίκου Νικολαΐδη και όποιος έχει δει την ταινία ο χαμένος τα παίρνει όλα, θα τον θυμηθεί. Έχει γράψει το soundtrack του zero years και τώρα κυκλοφορεί το cd του hollow butterfly.

http://www.myspace.com/simonikolaidis\
www.simonbloom.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Χρόνια Πολλά Μήτσε!!

οι 10 νόμοι του Internet


Ο νόμος του Godwin (όσο περισσότερο διαρκεί μια συζήτηση μεταξύ χρηστών, η πιθανότητα αναφοράς στο Χίτλερ ή τους Ναζί πλησιάζει το 1)



Ο νόμος 34 ( "if it exists, there is porn of it" )