Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

The Return of Pan

Ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος Waterboys, Mike Scott, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη σε δύο Αρκάδες. Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον οποίο και στηρίζει για πρόεδρο της ΝΔ και τον θεό Πάνα που αρκείται στο να τον αναφέρει στα τραγούδια του.
Λόγω της αγάπης του αυτής, όταν παντρεύτηκε έφυγε από το Εδιμβούργο και ήρθε για μήνα του μέλιτος στην Αρκαδία. (Δεν πήγε στο Bali όπως κάνει ο μέσος Έλληνας).Περιηγήθηκε στο χωριό του Δημήτρη, και αγόρασε χυλοπίτες και τραχανά από την Βυτίνα για να πάει στη μάνα του στην Σκωτία.
Άκουσε κλαρίνο, (τον σύγχρονο αυλό),και του ήρθε η έμπνευση να γράψει πάλι για τον Πάνα. (Είχε ξαναγράψει το 1985 το τραγούδι The Pan Within). Έτσι, το 1993 στον δίσκο Dream Harder συμπεριλήφθηκε το Return of Pan, ένα τραγούδι με το κλαρίνο να πρωταγωνιστεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Mike Scott παίζει στην Αθήνα το Return of Pan μαζί με έναν πολύ καλό Έλληνα κλαριντζή.

Το ελληνικό κοινό ενθουσιασμένο που ένας διεθνούς φήμης μουσικός συνεπάρθηκε από τον ελληνικό τρόπο παιξίματός του κλαρίνου και το συμπεριέλαβε στο τραγούδι του, ξεσπάει σε συγκινητικές επιδοκιμασίες μόλις ηχούν οι πρώτες νότες απ’ το κλαρίνο:
‘ Έλα ρε Ελλάδα…..’
‘Γάμησέ το το μουνί ρε…’
‘ Ρε δείξ’ τους ποιοι έιμαστε…δείξ’ τους…’


Στο τέλος του τραγουδιού ακούγονται επίσης:
'Μπράβο ρε..' 'Μπράβο ρε πατρίδα...Γειά σου ρε πατρίδα'
'Γάμησες'



Σκέψου να έγραφε για τον Αβραμόπουλο.

p.s.
The pan within:
http://www.youtube.com/watch?v=vOZj4xCs-Tg&feature=related

Return of Pan
http://www.youtube.com/watch?v=uxCPkg_Ee3Q&feature=related

Savramopoulos

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Moments (χωρίς λόγια)

τα 40 των Monty Python

Οπως πρόσφατα έγραψα ΕΔΩ πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την πρώτη προβολή του Monty Python's Flying Circus.



To Vanity Fair στο τελευταίο του τεύχος περιέχει ένα ακόμα αφιέρωμα (στα πλαίσια της επετείου και ενός ντοκυμανταίρ αφιερώματος που ετοιμάζεται) μαζί με ενδιαφέρον βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφησης.

Σε αντίστοιχο αφιέρωμα το 2004, δημοσιεύτηκε η ακόλουθη μνημιώδης φωτογραφία (την οποία μόνο αυτοί θα μπορούσαν να βγάλουν) στην οποία εμφανίζεται ΟΛΗ η ομάδα, δηλαδή οι 5 εν ζωή μαζί με τις στάχτες του Graham Chapman......προσωπικά είμαι σίγουρος ότι ακόμα και ο Chapman θα την εύρισκε φοβερή ιδέα!


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΠΗΔΗΞΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κουλτούρα να φύγουμε...

Ξεφεύγω από το ύφος του blog για να μοιραστώ το φοβερό video που βρήκα στο youtube (και να το παίξω και μούρη)
ο René Aubry παίζει Χατζιδάκι στο ωδείο της Πάτρας (1999) ενώ ο κόσμος τον συνοδεύει διακριτικά.

είναι γύρω μας




γι' αυτό έγινε το ίντερνετ



για να κάνουμε χαβαλέ με τους φίλους μας

trampoline

πηγή CollegeHumor.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

τηλεγράφημα

Lost Fingers από Quebec στοπ. κάνουν διασκευές 80s στοπ. πιάνουν τα παλιά στοπ. και τα φκιάνουνε καινούργια στοπ. swing ή gypsy jazz ή jazz manouche που λέει κι ο gerard, που έχει κάνει και έκθεση στην beaubourg στοπ. πού; στην beaubourg! πού; στην beaubourg!σίγουρα κάτι θα έχετε ακούσει στοπ. θα γινουν μόδα σαν τους nouvelle vague στοπ. και θα 'ρθουν μετά στην ελλάδα στοπ. θα τους παίξει και ο παπακαλιάτης στοπ. σε ανέμελες σκηνές στοπ. αφού θα χει γαμήσει μια γκόμενα που δεν ξέρει στοπ.αλλά ντρέπεται να της ζητήσει το τηλέφωνο στοπ.

ενδεικτικά: touch me , you give love a bad name , part time lover, tainted love, pump up the jam...