Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010

Μικρό Πρωτοχρονιάτικο Διαμάντι

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

X-MAS Origins: SANTAθα άξιζε και μόνο για τον τίτλο, αλλά είναι πολύ καλοφτιαμένο

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Έκοψε το αυτί του για τον γάμο του αδελφού του!... γράφουν σήμερα Τα Νέα και σε κάνουν να απορείς μήπως ήθελε να στείλει το λοβό για γαμηλιο δώρο.

Στην πραγματικότητα "Ο Βίνσεντ φοβόταν ότι θα έχανε την οικονομική και συναισθηματική στήριξη του αδερφού του"

Πολλές είναι οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί έως σήμερα για το τι πραγματικά συνέβη στον Βαν Γκογκ λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1888. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτοτραυματίστηκε λόγω των ψυχικών του διαταραχών [οι ψυχικές διαταραχές είναι μια ενδιφέρουσα νόσος που συμπληρώνει το μύθο ενός μεάλου καλλιτέχνη] και άλλοι ρίχνουν το βάρος της ευθύνης σε έναν καβγά που είχε με τον καλό του φίλο και επίσης ζωγράφο Πολ Γκογκέν [το να συμπεριλαμβάνεις έναν επίσης μεγάλο ζωγράφο δίνει μεγαλύτερη αίγλη στην θεωρία σου, ιντριγκάρει και τους θαυμαστές του δεύτερου]. Μια τρίτη θεωρία θέλει και πάλι τους δυο φίλους και συγκατοίκους στην Αρλ της Νότιας Γαλλίας να μαλώνουν για τα μάτια της πόρνης Ραχήλ [Η μοιραία γυναίκα, κύριο συστατικό στοιχείο του φιλμ νουάρ, πάντα εξιτάρει τον άνθρωπο. Το λάγνο βλέμμα της δικαιολογεί κάθε είδους πράξη παραφροσύνης: δολοφονία, αυτοκτονία έως το πιο διάσημο κομμένο αυτί...]

Τελικά μάλλον η νέα θεωρία είναι η σωστή γιατί είναι " πιο ανθρώπινη ". Ναι, σου λένε οι μελετητές, ο Βαν Γκογκ (Φαν Χοχ μαλλον) ήταν κι αυτός άνθρωπος, με τα προβλήματα και τις ανασφάλειές του....!

Το βρήκα και ηρέμησα

Mistress Barbara - Dance me to the end of loveΔεν είμαι του είδους, αλλά είναι πολύ ωραία διασκευή..