Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

το λιοντάρι της Metro Goldwyn Mayer

Απο τη στιγμή που το λιοντάρι καθιερώθηκε σαν μασκότ, 5 διαφορετικά έχουν εμφανιστεί στην αρχή των ταινιών. Η εικόνα παρουσιάζει την φωτογράφιση και κινηματογράφηση του 1929 για το δεύτερο λιοντάρι τον Jackie.


και ο δικός μου, αναμενόμενος, συνειρμός ήταν ο καλός μας άνθρωπος


...tea party

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Shackle the heart and you' re to blame, you give love a bad name





Ο κανόνικος στίχος για όσους δεν τον ήξεραν...



η συνήθεια που έγινε λατρεία


φορητό γραφείο

το ανεκπλήρωτο όραμα ενός μοναδικού αρχιτέκτονα

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

τεχνητό χιόνι

Η αυτοκριτική ενός μεγάλου μυαλού


Σπατάλησα µια ευκαιρία που άλλοι άνθρωποι θα σκότωναν για να την έχουν. Είχα απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία. Αλλοι σκηνοθέτες δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια ούτε για µία φορά. Από τις 40 ταινίες µου, οι 30 θα έπρεπε να είναι αριστουργήµατα, 8 αξιοπρεπείς αποτυχίες και 2 να είναι για κλάµατα. Δεν έγιναν όµως έτσι τα πράγµατα. Οι περισσότερες ταινίες µου ήταν ευχάριστες, αλλά κοιτάξτε τι πέτυχαν άνθρωποι που ήταν ταγµένοι να κάνουν ωραία πράγµατα όπως ο Κουροσάβα, ο Φελίνι, ο Τριφό και κοιτάξτε τις δικές µου ταινίες. Χαραµίστηκα και δεν ευθύνεται κανείς γι' αυτό πέρα από τον εαυτό µου.

Φτάνεις τελικά σε κάποια ηλικία και συµπεραίνεις ότι δεν είσαι πλασµένος για «µεγάλος». Θες να γίνεις σπουδαίος όταν είσαι νέος, αλλά για διάφορους λόγους µπορεί να µην τα καταφέρεις. Τα χρόνια περνάνε και συνειδητοποιείς ότι είσαι απλώς µέτριος και πως έκανες ό,τι καλύτερο µπορούσες. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το παραδεχτείς.

Lyrics Quote