Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Bohemian Rhapsody Re-revised

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Μετά την επική διασκευή των muppets παίρνουν σειρά οι Hayseed Dixie.



Beastie Boys + Pink Floyd = L.F.E.



Κάμερες σε ράγες κινούνται αργά γύρω από το συγκρότημα, το "pink floyd london" που υπήρχε γραμμένο στις τεράστιες καμπίνες της wem τώρα στους ενισχυτές των beastie boys, πολλές μικρές εικόνες την ώρα του σόλο, γερανός δείχνει το συγκρότημα από ψηλά, οι beastie boys περπατάνε στο περίεργο τοπίο (Νέα Ζηλανδία όχι Πομπηία), μέχρι και συνθετικά από το 02:08 και για λίγο μετά το gratitude θυμίζει το "funky part" του echoes.

Ο τίτλος του τραγουδιού τα λέει όλα "GRATITUDE"

Το αυθεντικό:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η Liza και ο Νίκος


Τυχαία βρήκα αυτό το βίντεο του σκηνοθέτη & συγγραφέα Τάκη Σπετσιώτη στο οποίο συμμετέχει ο πολυτάλαντος και πολυπράγμων Νίκος Μουρατίδης.
Παρωδία του life is a cabaret, (όπως αναφέρεται και στην περιγραφή του βίντεο).
Aπό πάνω ακούγεται η συνομιλία "αγχωμένων γονέων" με επιστήμονα, σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να πράξουν ώστε να μην λάβουν ανεπιθύμητη απάντηση από το παιδί τους στη διαχρονική ερώτηση "και μετά το λύκειο τι;". Τί σεξουαλικά εν προκειμένω.

εκπαιδευτική μεταρρύθμιση: το "ιρλανδικό μοντέλο"



highlight: "is this a demolition company or a joke factory?"

First-Person Tetris

Δημιουργεί Παραισθήσεις


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ιστορίες ελληνικής τρέλας



Συνταγή

Υλικά

2 μεγάλες μορφές της αρχαιότητας

1 πλατεία Κοτζιά που δεν ονομάστηκε ποτέ (κατά την πλειοψηφία του Δήμου) Εθνικής Αντιστάσεως

1 Δήμος ( αυτός με τον Μπετοφρενή δήμαρχο)

2 πρέζες Λάος (γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχει άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου ενώ στα Σκόπια υπάρχει;;; εεεεεε;;; γιατιιιιί;;;;)

1 πρέζα ελληνικού σουρρεαλισμού

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε και παίρνουμε ατάκες όπως οι ακόλουθες

....


ΓIΟΜΠΑΖΟΛIΑΣ: «Ας τo βάλoυμε εκεί πoυ θα γίvει τo γήπεδo τoυ Παvαθηvαϊκoύ, ας βρoύμε έvα χώρo πoυ vα εκπέμπει αρχαιότητα».

ΜΠΕΗΣ (παράταξη Σκανδαλίδη): «Ο Θησέας συμβoλίζει τov ιδρυτή της πόλεως τωv Αθηvώv. Είvαι o πρώτoς απελευθερωτής της Αθήvας, πoυ απελευθέρωσε τoυς Αθηvαίoυς από τηv κρητική κατoχή. Συμβoλίζει τηv απελευθέρωση τoυ λαoύ από μία ξέvη δύvαμη. Ο Μέγας Αλέξαvδρoς ήταv μέγας, όχι επειδή κατέκτησε πoλλoύς -και o Τζέκις Χαv κατέκτησε μεγαλύτερες εκτάσεις- εξέπεμπε τη δύvαμη τoυ πoλιτισμoύ. Και η πιo σωστή θέση για εμέvα είvαι η πλατεία Ομovoίας, η oπoία είναι η διαπoλιτισμική πλατεία της Αθήvας, και η μόvη πoυ δεv έχει καvέvα άγαλμα».

ΑΚΡIΤIΔΗΣ: «Για vα κλείσoυμε. Η θέση επιλέχθηκε από τov γιο του καλλιτέχvη».

ΑΞΕΛΟΣ: «Ο γιoς τoυ καλλιτέχvη δε λέει τίπoτα, διότι o γιoς τoυ Τσιτσάvη δεv παίζει μπoυζoύκι όπως o Τσιτσάvης, oύτε o γιoς τoυ Χατζιδάκι συvθέτει κατά τov τρόπo πoυ συvθέτει o Χατζιδάκις. Οταv μιλάτε για καλλιτέχvη, θα πρέπει vα είστε πoλύ φειδωλoί στις εκφράσεις και στις αvαλύσεις σας. Ο Θησέας υπήρξε o πρώτoς Βασιλεύς της Αθήvας και o άvθρωπoς πoυ παρείχε άσυλo στoυς καταδιωκόμεvoυς, θεωρώ αδιαvόητo vα βγάλoυμε τoν Θησέα και είμαστε κατά».

[Κάποια παρέμβαση γίνεται εκτός μικροφώνου που προφανώς αναρωτιέται για το αν είναι βέβαιο ότι το άγαλμα απεικονίζει τον Θησέα.]

ΑΞΕΛΟΣ: «Ο Θησέας είvαι. Εσείς ζoύσατε τότε και γvωρίζετε τη φάτσα τoυ Θησέα;»

ΛΑΜΠΡΟΥ: «Κύριε Πρόεδρε, είvαι απαράδεκτo στα έγγραφα τoυ Δήμoυ vα μπαίvει "πλατεία Κoτζιά (πλατεία Εθvικής Αvτίστασης)". Είvαι πoσά αvτιστρόφως αvάλoγα, διότι o Κoτζιάς ήταv υμvητής τoυ Χίτλερ, υπoυργός της 4ης Αυγoύστoυ και έvας από τoυς θεμελιωτές της. Αυτά τα πράγματα είvαι απαράδεκτα».



Πατήστε το λινκ για να διαβάσετε όλο το απίστευτο περιστατικό.

Από εμένα respect στο Ρήγα Αξελό για το humor και τις απαντήσεις του

100 μέρες μετά

Bob Marley ala Larissa

Tulibu dibu douchoo

Παλιό, αλλά αγαπημένο... Ken Leeeeee

Don't do it Fedon!!

Το νέο αγαπημένο μου ιντερνετικό  meme είναι εδώ.




Update:
Ο φίλος μου ο Μήτσος (όχι ο Μήτσος ο Strangelove, ένας άλλος), πολύ σωστά μου επισήμανε ότι ο Fedon δεν είναι ο Fedon, αλλά ένας άλλος mentalist!

Mumford & Sons





μετά το προηγούμενο ποστ δεν μπορώ να γράψω πολλά

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Πάμε Πακέτο Oh Dae-Su


"Ένα πακέτο πακέτο αναμνήσεις....τράλαρίλαλόοοο"




"Καλησπέρα. Μιά ακόμα συγκινητική ιστορία θα παρακολουθήσετε σήμερα στο πακέτο, βγαλμένη μέσα από τη ζωή...
Ένας νέος από την Κορέα έμαθε για την εκπομπή μας και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε ένα φίλο που έχει 15 χρόνια να δεί..Μαζί μας ο Lee Woo-jin..."






"
"Καλησπέρα Βίκυ...Είσαι εκπληκτική, συγχαρητήρια για την εκπομπή σου και το νέο σου βιβλίο Νιάτα Διαρκείας...Ευχαριστώ πραγματικά που με κάλεσες. Πίστεψέ με δε θα το μετανοιώσεις..."





"Πείτε μας κύριε Woo-Jin την σχέση σας με τον αποδέκτη του σημερινού μας πακέτου...
Γιατί θελήσατε να έρθετε σε επαφή μαζί του με αυτό τον τρόπο;"






"Με γυρνάτε χρόνια πίσω..., μάλλον εγώ με γυρνάω γιατί εγώ ήρθα στο πακέτο, χαχα! Με τον Dae-Su γνωριζόμαστε απ'το σχολείο... Με την διακριτικότητά του και την στάση του, είχε βοηθήσει πολύ εμένα και την αδερφή μου να βγούμε από μία δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζαμε . Γι αυτό θέλω να του κάνω ένα δώρο, σαν ένα δείγμα ευγνωμοσύνης..."





"Για να δούμε άν ο κύριος Dae-Su ήρθε απόψε στο studio..."





"Ήρθααα.."



"Κύριε Dae-Su..ένα πακέτο σας περιμένει στο studio από ένα παλιό σας φίλο.."



"Λέγε γρήγορα και άσε τα πολλά σου μου..."



"Ένα πακέτο για σας...Ανοίξτε το...Πόσο συγκινητικό..Μετά από τόσα χρόνια"



"Ένα οικογενειακό φωτογραφικό album, με ένα κοριτσάκι...Είστε και εσείς μέσα..Έχετε κάποια συγγένεια κύριε Dae-Su; Θα μας εξηγήσετε τι βλέπουμε..."



"ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααααααααααααααα..."



"Τι λέει; Τι λέει;
Του άρεσε;"




"Είναι πραγματικά μοναδικές οι στιγμές που ζούμε...Τραγωδία κυριολεκτικά στο σημερινό πακέτο..."





"Να ευχαριστήσουμε τους αποψινούς μας προσκεκλημενους...και να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο από εδώ και πέρα στη ζωή τους..."




"Διακόπτουμε για να σας ενημερώσουμε ότι προσκεκλημένος της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής Πάμε Πακέτο κυριολεκτικά εκτός εαυτού και χωρίς γλώσσα κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στους διαδρόμους του καναλιού της Κάντζας Χτυπώντας με ένα σφυρί όποιον βρεθεί στο διάβα του..."

Καινούργια Ζάλη - Μαρία Δημητριάδη



Το είχα ακούσει πριν από χρόνια και δεν το έβρισκα με τίποτα.
Σήμερα που το θυμήθηκα και το έψαξα υπάρχει στο youtube ευτυχώς

Droste Effect

Το droste effect είναι ένα συγκεκριμένο είδος αναδρομικής εικόνας. Η εικόνα που παρουσιάζει το droste effect αναπαριστά μια μικρότερη εκδοχή της σε ένα σημείο που ρεαλιστικά θα αναμενόταν η ύπαρξη μιας αντίστοιχης εικόνας. Αναδρομικά η μικρότερη εκδοχή περιέχει μια ακόμα μικρότερηγ κ.ο.κ. Θεωρητικά αυτό μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Πρακτικά περιορίζεται από την ανάλυση της εικόνας.





Update:

Ναί, ξέχασα το Ummagumma το οποίο όμως αν και φαινομενικά μοιάζει δεν είναι droiste effect γιατί οι μικρότερες εικόνες που παρατίθενται είναι επιμελώς διαφορετικές

Σίσσυ Φειδά*



13/1/2010 (01:50) Προλαβαίνω όλους αυτούς που από αύριο θα σχολιάζουν με ευτελή τρόπο την Σίσσυ

πχ. "έχει κι εμένα το σπίτι μου υγρασία"
ή "ανακαίνισέ με"


και συνεχίζοντας ένα πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι δηλώνω ότι άνετα έτρωγα τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της. (Τι επίπεδο...)

*Συνδυάζει την ψυχρότητα της Deneuve και το 67% του τουπέ του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου...

Related Links:
http://www.youtube.com/watch?v=hCcUvQ6fgwo
http://www.imdb.com/title/tt0198452/

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Phresh.gr






Ο αρχιτέκτονας που άλλαξε την Ελλάδα


Είναι ο αρχιτέκτονας που έφερε πρώτος στην Ελλάδα τον τεχνητό εξαερισμό και την κεντρική θέρμανση. Εκείνος που αντικατέστησε τα παντζούρια με ρολά στα μαγαζιά της Αθήνας και κόσμησε τα κτίρια του με χυτοσιδηρά κιγκλιδώματα με σχέδια εμπνευσμένα από τη μυθολογία. Ο πρώτος που χρησιμοποίησε σιδηρά υποστυλώματα στην οικοδομή. Και ο πρώτος ανασκαφέας της Τροίας.

Δεν είναι άλλος από τον Σάξονα Ερνέστο Τσίλερ. Τον αρχιτέκτονα που κατάφερε να αλλάξει το πρόσωπο της Αθήνας και της Ελλάδας, που τις σφράγισε με εντυπωσιακά κτίρια και αναδείχθηκε σε «ποιητή της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής». Τον δημιουργό που ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 24 ετών για να επιβλέψει την ανέγερση της Ακαδημίας (σε σχέδια του Δανού εργοδότη του Θεόφιλου Χάνσεν), κατάφερε γρήγορα να μπει στα αθηναϊκά σαλόνια, να γίνει ο αγαπημένος αρχιτέκτονας της αστικής τάξης και να συγκρουστεί με τα μεγαλοσυμφέροντα της εποχής.


παίξε πιάνο στο youtube

PALLO

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η αποτελιοτική σύμπτωση


 Πριν σας αφήσω να απολαύσετε το παρακάτω γράμμα, το οποίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, πρέπει να σας δώσω μερικές πληροφορίες ώστε να κατανοήσετε το μεγαλείο του.

Ο κύριος Γιώργος και η κυρία Αννέτα λοιπόν είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που μένουν στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Ο Βασίλης και ο Δημήτρης (τα παιδιά των από πάνω) είναι δύο παιδιά στην εφηβεία, από αυτά που κάνουν τον πατέρα να κλαίει το πεντοχίλιαρο που έδωσε στην μαία που με χαρά του είπε: "it's a boy! its a boy!"

Ο Βασιλοδημήτρης λοιπόν (δεν ξέρω ποιος είναι ποιος, οπότε για τις ανάγκες αυτού του post θα τους θεωρούμε μία οντότητα) έχει το εξής πολύ συνηθισμένο χόμπυ: στον ελεύθερό του χρόνο, του αρέσει να βάζει φωτιά σε χαρτάκια και να τα πετάει από το παράθυρο του δωματίου του, με αποτέλεσμα να έχει βάλει ακόμα και φωτιά στην τέντα του κυρίου Γιώργου και της κυρίας Αννέτας (των από κάτω).

1 Ιανουαρίου 2010 λοιπόν, και έχουμε μαζευτεί σε ένα σπίτι για να κάνουμε ρεβεγιόν. Ο κύριος Γιώργος και η κυρία Αννέτα έρχονται και μας παρουσιάζουν το παρακάτω γράμμα, που τους είχε παραδώσει ο Βασιλοδημήτρης, την προηγούμενη μέρα. Απολαύστε το.


Ευχαριστούμε τον κύριο Γιώργο και την κυρία Αννέτα που μας παρέδωσαν το γράμμα για να το ανεβάσουμε. Ευχαριστούμε το Βασιλοδημήτρη που το έγραψε. Ευχαριστούμε και το φροντιστήριο Κορυφή που τους έχει βοηθήσει στο να αναπτύξουν τόσο καλά το γραπτό λόγο, αλλά και τις γνώσεις φυσικής που τους έχει προσφέρει (πως ανάβεις φωτιά παίζοντας με μία πέτρα)

PS. Γιώργο και Αννέτα, σας εύχομαι να αποκτήσετε μία υγιέστατη και πανέμορφη κορούλα. Να μεγαλώσει και να την δείτε όπως εσείς επιθυμείτε. Και παρακαλώ πολύ, το δεύτερο να είναι αγοράκι, για να έχει παρέα ο Γιώργος στο γήπεδο!