Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

το ελληνικό σινεμά αυθαδιάζει


Από Λεξικό Τεγόπουλου – Φυτράκη Κινηματογραφιστής: (ο) ουσ. ο γνώστης της τεχνικής του κινηματογράφου // ο παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών . Ομίχλη: (η) ουσ. μετεωρολογικό φαινόμενο που δημιουργείται όταν υδρατμοί συμπυκνώνονται με τη μορφή νέφους σε μικρή απόσταση απο τη γήϊνη επιφάνεια // καταχνιά // αντάρα. Από αυτοσχέδιο λεξικό Μ. Μαντά ΄Ελληνας κινηματογραφιστής: (ο) ουσ. είδος ανθρώπου υπό μόνιμη απειλή εξαφάνισης, ιδιαιτέρως ανθεκτικό σε ομιχλώδεις συνθήκες επιβίωσης, ικανό να προκαλεί αντάρα και να διαλύει την καταχνιά.

Ούτε αντιφεστιβάλ που μποϊκοτάρει αυτό της Θεσσαλονίκης ούτε καν φεστιβάλ. Μια εβδομάδα προβολών ελληνικών ταινιών είναι η «Fog Films» που θα γίνει στην «Ελλη» από 5 έως 11 Νοεμβρίου, με ευθύνη των «κινηματογραφιστών στην ομίχλη».

Οι «κινηματογραφιστές στην ομίχλη» όσο περνά ο καιρός πληθαίνουν. Στα 170 πλέον μέλη τους έχει συσπειρωθεί το πιο ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι του ελληνικού σινεμά, που επιδιώκει το ξαναμοίρασμα της κινηματογραφικής τράπουλας για πρώτη φορά ανεξαρτητοποιημένο από τους συνδικαλιστικούς φορείς του. Παραμένουν συνεπείς στον δρόμο που επέλεξαν από την αρχή, ότι δηλαδή δεν θα στείλουν ούτε ένα καρέ των ταινιών τους σε κανένα παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αν δεν δούνε πρώτα κινηματογραφικό νόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου