Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Απόλλων Ρέτσος - Musica Ficta

Είναι κάποιες φορές που συγκινείσαι με το ταλέντο που έχουν ορισμένοι άνθρωποι.

Από το cd που είχε βγάλει η Ελευθεροτυπία με το πρώτο live των schooligans, το 2005 αν θυμάμαι καλά, οι Musica Ficta ξεχώρισαν κυρίως λόγω της φωνής του Απόλλωνα. Το 2006 τραγουδάει Χατζιδάκι με το συγκρότημα Ξωτικά και κάνει τη διαφορά. Με τις εμφανίσεις του 2007, του 2008 και του 2009 πάλι με τους Musica Ficta φάνηκε περισσότερο το συνθετικό και το στιχουργικό του ταλέντο. Μέλη των Musica Ficta, οι επίσης ταλαντούχοι Ειρήνη Μπιλίνη (;) (βιολί, φωνητικά) και Ηλίας ή Ilia Algaer (;) (μπάσο, φωνητικά).

Με μεγάλη χαρά έμαθα ότι φέτος ο Απόλλωνας συνέθεσε και ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική της παράστασης wonderland στην οποία πρωταγωνιστεί η Όλια Λαζαρίδου. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό και ποιοτικό εκ φύσεως βήμα για τον Απόλλωνα, ο οποίος βγάζει μία ποιότητα διαφορετική από άλλα ταλέντα που έχουν εμφανιστεί και μία σεμνότητα που φαίνεται στην ερμηνεία του στην σκηνή.

Τα χαρακτηριστικά αυτά θα του φανούν χρήσιμα για τις μελλοντικές επιλογές του, γιατί όπου να ‘ναι έρχονται όλοι να πέσουν πάνω του: εταιρίες, προτάσεις για συνεργασίες, ετερόφωτοι προοδευτικοί καλλιτέχνες που θα τον αγαπήσουν , καλλιτέχνες σε εισαγωγικά, και πάει λέγοντας… γνωστό το σκηνικό!

Ενδεικτικά και σε αντίστροφη σειρά:

The Cell


Elephant με την Μαίρη Τσωνη (Mary and the boy)


Ξωτικά - Που είναι ο Θεός

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLA TA KOMMATIA EINAI KATAPLHKTIKA ALLA 8ELW TOUS STIXOUS APO TO 2O VIDEAKI Musica Ficta feat. Mary And The Boy POU MPORW NA TOUS BRW

Ανώνυμος είπε...

den ksero dystyxws.. einai kommatara pantws

Δημοσίευση σχολίου