Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ενός κακού....Αμερικάνοι έπονται



Ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αναρωτιούνται πλέον ανοιχτά, αν οι ΗΠΑ επωφελούνται της θεομηνίας που έπληξε την Αϊτή για να αρπάξουν τη χώρα και να τη θέσουν υπό την κατοχή τους.

Περίπου 11.000 πεζοναύτες και λοιπές ειδικότητες (μόνον αλεξιπτωτιστές δεν έχουν ρίξει ακόμα) έχουν αποβιβαστεί και πρόκειται να φτάσουν εντός των προσεχών ημερών.




Οι φωτογραφίες των Αμερικανών στρατιωτών να προσεδαφίζονται με ελικόπτερα μπροστά απ' το ερειπωμένο Προεδρικό Μέγαρο της Αϊτής είναι εμβληματικές.

Μετά τον σεισμό η ακρίδα.




Ηδη η Γαλλική Κυβέρνηση (διά του υφυπουργού που ευθύνεται για την ανθρωπιστική βοήθεια) μιλάει, ή μάλλον διαμαρτύρεται για Αμερικανική κατοχή στην Αϊτή.

Μια περιοχή άκρως ευαίσθητη, δίπλα στην Κούβα, στην καρδιά της Καραϊβικής, στην πόρτα της Λατινικής Αμερικής (απ' το μέσα μέρος).

Να σημειωθεί πρέπει επίσης ότι στην καταστροφή της Νέας Ορλεάνης απ' τον τυφώνα Κατρίνα, ούτε τόσο πολύ στράτευμα στάλθηκε (μάλιστα σε μητροπολιτικό έδαφος) ούτε τόσο γρήγορα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Gia tin amerikaniki "boh8eia" ena kalo link einai ki auto: http://www.naomiklein.org/articles/2010/01/us-security-companies-offer-services-haiti.

Sto biblio ths sxoliazei kai tin amerikaniki allileguh kai se polla meri prin, Notia ameriki, Polwnia, Irak ktl ktl..

Dr. Strangelove είπε...

Όλα είναι business υπο την αιγίδα της κυβέρνησης. Παντού συμβαίνει το ίδιο, αλλά στην Αμερική είναι πιο εμφανές ότι όλες οι εταιρείες στηρίζουν τα 2 κόμματα και η κυβέρνηση τους το ανταποδίδει μετά προσφέροντάς τους δουλειές.

Δημοσίευση σχολίου