Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Χριστούγεννα κατόπιν εορτής


ΜΙΑ γυναίκα από τις πιο ορεινές περιοχές της Σκωτίας, τα «Σκωτσέζικα Χάιλαντς», όπως λέγονται, έφυγε από το σπίτι της πριν από 30 περίπου μέρες για να αγοράσει γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικό της τραπέζι και μόλις προχθές κατάφερε να επιστρέψει.

Η κ. Κέι Γιούρ, 54 ετών, ζει μαζί με τον άνδρα της Τζον, 57, στο μικρό σπιτάκι του φαροφύλακα, στο Κέιπ Ραθ, στην πιο βορειοδυτική «μύτη» της Βρετανίας. Εκεί, εκτός του ότι έχουν «την ωραιότερη θέα στον κόσμο», είναι ιδιοκτήτες μιας πολύ γραφικής καφετέριας, που είναι αγαπημένο στέκι ντόπιων και επισκεπτών. Ξεκίνησε λοιπόν η καημένη, στις 23 Δεκεμβρίου, να κατεβεί στο Ινβερνές για τα χριστουγεννιάτικά της ψώνια. Ο άνδρας της την πήγε, περίπου 18 χιλιόμετρα, με το αυτοκίνητο σε ένα επίνειο, από εκεί πέρασε με μικρό πλοιάριο απέναντι, στο Κάιλ του Ντάρνες, απ' όπου την παρέλαβε ολιγοθέσιο λεωφορείο (μινιμπάς) για τον τελικό της προορισμό.

ΣΤΗΝ επιστροφή, όμως, είχε ήδη «κτυπήσει» την περιοχή, όπως άλλωστε σχεδόν όλη τη Βρετανία, η σφοδρή κακοκαιρία και έτσι έφτασε μεν με το μικρό λεωφορείο ώς το Ντάρνες, πέρασε απέναντι με το πλοιάριο, αλλά εκεί δεν μπόρεσε, από τα πολλά χιόνια, να φτάσει ο άνδρας της με το αυτοκίνητο για να την παραλάβει. Η κ. Γιούρ αναγκάστηκε, λοιπόν, να επιστρέψει στο Ντάρνες, όπου έκανε Χριστούγεννα με φίλους σε ένα καραβάνι, ενώ ο κ. Γιούρ έμεινε στο σπίτι του φάρου και τα γιόρτασε μόνος του.

Ο δρόμος άνοιξε μόλις προχθές, και το ζευγάρι ξανάσμιξε. Το... αναδρομικό γιορτινό τους τραπέζι ήταν υπέροχο και η γαλοπούλα νοστιμότατη. Κι ήταν, σίγουρα, αυτό που λέμε «Χριστούγεννα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου