Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Μαθήματα Δημοσιογραφίας

Επεισόδιο 1: Η γέννηση της είδησης

Κατά την εποχή του Internet, το να εντοπίσεις μια είδηση για να προβάλλεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή έστω στην εφημερίδα που γράφεις είναι πολύ πιο απλό απ’ ότι ήταν 10 χρόνια νωρίτερα. Αφήνω κατά μέρους τη συζήτηση για το «τί αποτελεί είδηση» και δέχομαι ότι είδηση μπορεί να είναι μια αγγελία που δημοσιεύτηκε σε site γνωριμιών.

Η αγγελία λέει Αν είσαι στην Πάτρα και σε ενδιαφέρει η επαφή με νέο και πολύ ερωτικό ζευγάρι με ανοιχτό μυαλό στο θέμα του sex, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε αν το μήνυμά σου έχει πραγματικό ενδιαφέρον, περιλαμβάνει φωτογραφίες του ζευγαριού και φαντάζομαι κάποια στοιχεία επικοινωνίας. Είναι όμως 2 γραμμές και ο δημοσιογράφος πρέπει να γράψει άρθρο 250 λέξεων.

Προσπαθεί, λοιπόν, ο δημοσιογράφος – ψυχολόγος να εισχωρήσει βαθιά στον ψυχικό κόσμο του ζευγαριού και να να δεί τα βαθύτερα αίτια της «δημοσίευσης μιας αγγελίας στο internet». Αυτό είναι, φυσικά, το περίεργο και όχι ότι ψάχνουν ένα άτομο για να κάνουν τρίο. Το τρίο είναι το φυσιολογικό, αυτό που μάθαμε απ’ τους παππούδες μας. Αλλά γιατί στο internet;;;; Η απάντηση ονομάζεται ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

Σε απόγνωση βρίσκεται ένα νεαρό ζευγάρι Πατρινών, το οποίο ψάχνει εναγωνίως τρίτο άτομο προκειμένου να δώσει ανάσα στη σεξουαλική του σχέση. Ναι, λοιπόν, απόγνωση και αγωνία. Το άρθρο ξεκινά με δράμα και σασπένς...

Αφού γύρισε κάθε γωνιά της πόλης και δεν κατάφερε να βρει κάποιον ή κάποια ενδιαφερόμενη, αποφάσισε να βάλει αγγελία σε γνωστή ροζ ιστοσελίδα του Διαδικτύου, μπας και κάποιος φιλοτιμηθεί και το τιμήσει με την παρουσία του. Ποιός δεν φαντάζεται το απελπισμένο ζευγάρι να σαρώνει σπιθαμή προς σπιθαμή την πόλη για να βρεί το ένα τρίτο που αναζητά, μοιράζοντας flyers, ρωτώντας τους περαστικούς, βάζοντας αφίσες στους τοίχους... Η ανάγκη και η απελπισία δεν τους άφησε άλλα περιθώρια από το ναβάλουν την αγγελία τους στο Διαδίκτυο «μπας και κάποιος φιλοτιμηθεί και το τιμήσει με την παρουσία του». Ζητάμε δηλαδή καποιον να κάνει το ψυχικό!!!

Μάλιστα προκειμένου να πείσει τους υποψήφιους παρτενέρ έβαλε δίπλα από τις «εκκλήσεις» του και τέσσερις άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Οι δυο τους γυμνοί σε ερωτικές στάσεις και σε κοντινά πλάνα από τις σεξουαλικές τους στιγμές. Όταν θες να νοικιάσεις σπίτι είναι λογικό να βαλεις φωτογραφίες του σπιτιού στην Αγγελία για να δεί ο άλλος τί παίρνει. Όταν ζητας κάποιον να «σε πάρει» δεν πρέπει να δεί ο καημένος (που θα κάνει το ψυχικό ντε) τι θα πάρει;

Η αγγελία έχει δημοσιευθεί από τις 8 Οκτωβρίου και έχει αρκετά μεγάλη ανταπόκριση, γεγονός που ίσως αναγκάσει το ζευγάρι να μπει στη διαδικασία του κάστινγκ. Όταν δηλαδή θέλουμε να νοικιάσουμε σπίτι το δίνουμε στον πρώτο τυχόντα; Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συντάκτης του άρθρου είναι πεπεισμένος ότι το ζευγάρι της αγγελίας έχει σοβαρούς σκοπούς. Ζητάει ένα άτομο για μόνιμο σοβαρό δεσμό τριών που θα βασιζεται στην αμοιβαία αγάπη και κατανόηση. Η περιπτωση να θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικό παρτενέρ κάθε βδομάδα απορρίπτεται ως αντιχριστιανική.

Και τώρα τι λείπει;; Ο Επίλογος….

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το Διαδίκτυο και οι υπηρεσίες του προσφέρουν ένα μεγάλο πεδίο ερωτικής δράσης για νέους και πιο ώριμους ( δηλαδή για όλους, αλλα όπως το έγραψε χησιμοποίησε 4 λέξεις επιπλέον) που αναζητούν τη διαφορετικότητα στο κρεβάτι τους ( ή απλά έναν σύντροφο για μόνιμο δεσμό ή για απλή σεξουαλική σχέση…εδώ είχε άλλες 10 λέξεις αλλά μάλλον ο συντάκτης ήταν κουρασμένος). Και όπως διαπιστώνουμε, ακόμη και νέα ζευγάρια επιθυμούν να βάλουν πλέον ένα ακόμη άτομο στη σχέση τους (το τρίο αγαπητέ αναγνώστη δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγαλυτέρων, μπορείς κι εσύ ο under 40), είτε πρόκειται για γυναίκα είτε για άνδρα (όχι δεν κάνουμε διακρίσεις, ανάλογα με τα γούστα….).

Σήμειωση: Πιθανότατα το άρθρο γράφτηκε από κάποιο νέο δημοσιογράφο που δουλεύει με μπλοκάκι, παίρνει ψίχουλα και πρέπει να γράφει τουλάχιστον 5 σαν κι αυτό κάθε μέρα. Το παιδί κάνει τη δουλειά του και δεν φτάει σε τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι εγκρίνουν τα άρθρα αυτά και κάποιες εφημερίδες τα δημοσιεύουν.

To άρθρο είναι της ΕΣΠΡΕΣΣΟ και αναδημοσιεύτηκε στο theBEST.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου