Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

O Daniel COHN-BENDIT για την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Παραδόξως δυσκολεύτηκα πολύ να βρώ αυτό το βίντεο. Περίμενα να το ‘χουν ανεβάσει περισσότεροι ή δεν έψαξα σωστά.

Απόσπασμα από την ομιλία του Daniel Cohn-Bendit κατά της πολιτικής του συνασπισμού των υποκριτών και του Barroso, ο οποίος τα διαβάζει μεν ωραία αλλά δεν τα πράττει για την Ελλάδα , την Ισπανία και την Αϊτή. Στην αρχή μ’ αρέσει ο τρόπος που λέει στον “camarade” Martin Schulz για την μεγάλη του πολιτική στρατηγική και να ηρεμήσει γιατί δεν είναι ακόμα πρόεδρος του κοινοβουλίου.



Για την Ελλάδα: Από το 02:28 έως το 03:12

Ποια ήταν η πρωτοβουλία της κομισιόν για την κρίση στην Ελλάδα;
Η αλληλεγγύη, που είναι; Στην Ισπανία που είναι; Δεν είδα, δεν άκουσα…
Εγώ σας δίνω μία συμβουλή… Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι οι δαπάνες για την άμυνα, 4.3% του ΑΕΠ πάει στην άμυνα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Είναι η Κύπρος, είναι η σχέση με την Τουρκία. Πού είναι η πρωτοβουλία της κομισιόν για να κανονίσει το πρόβλημα της Κύπρου, ώστε εντέλει να ανακουφιστεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από αυτή την ηλίθια σύγκρουση, την οποία πρέπει να ρυθμίσουμε για τους Ευρωπαίους. Πρωτοβουλία της Κομισιόν, μηδέν.


Όπως μου είπε ένας φίλος μου, «δεν ξέρω αν είδες… βγήκε ένας που ήτανε στον Μάη του 69 και τα ‘χωσε ωραία..του 69 ή του 68 είναι;». Ο Daniel Cohn-Bendit είναι στην ακόλουθη φωτογραφία του Μάη του 69 ή του 68. Από τις πιό διάσημες..



ΥΓ. Επειδή εγώ πριν δύο χρόνια το έμαθα αυτό, στο 03:10 ο τύπος που χτυπάει το τραπέζι, δεν ακούει μουσική και γουστάρει… Έτσι είναι το χειροκρότημα των πολιτισμένων Ευρωπαίων! Άξεστοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου